В Перник има риск от хепатит заради липсата на вода, заяви

...
В Перник има риск от хепатит заради липсата на вода, заяви
Коментари Харесай

Има опасност от хепатит в Перник

В Перник има риск от хепатит заради неналичието на вода, съобщи кметът на града Станислав Владимиров. " От Министерството на здравеопазването споделят, че има риск от хепатит, когато има нарушено водоподаване и са нарушени хигиеничните привички на хората. Риск от санитарно-хигиенна позиция постоянно има. Ние имахме два доста тежки случая, когато имаше разбъркване на мръсните с чистите води. Водопреносната ни система е извънредно амортизирана ", разяснява той пред " Нова телевизия ".

Общината в Перник към този момент е поръчала 10 химически тоалетни с умивалници, които да разположи из града. Това обаче е незадоволително и затова ще бъде поискана помощ от държавното управление. " Много от заведенията в града имат вече хидрофорни системи и бидони, с цел да продължат да действат ", изясни още Владимиров. 

По мотив митингите той съобщи: " Нормално е хората да са гневни, тъй като сме сложени пред голямо тестване месеци наред към този момент, имаме обективно несвършена работа, с цел да се стигне дотук. Целта ни е в този момент да излезем от тази рецесия и ще направя всичко допустимо да преведа моя град през това тестване. Надявам се някои от съветниците да бъдат по-активни, а не да стоят на завет и да гледат в профил. П„ Разчетите на ВиК сдружението демонстрират, че в този воден режим Перник ще има вода до април месец, само че времето не работи в наша изгода. За идващите 10 дни вода ще се взима от водоземната кула, а по-късно стартира да се взима от основнат тръба ".

Както е известно през днешния ден се чака Министерски съвет да утвърди плана за построяването на нов тръбопровод от Мало Бучино по Перник с дължина 13,5 км., който да помогне за решаването на водната рецесия в града. Решението би трябвало да получи позволение и от Столична община.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР